Πράγματα που πρέπει να κάνετε στις Μπενίτσες

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στις Μπενίτσες

Passas Mare Passas Mare 18 Δεκεμβρίου, 2018 Κέρκυρα

Οι Μπενίτσες είναι ένα πολύχρωμο ψαροχώρι που βρίσκεται 12 χλμ. Νότια της πόλης της Κέρκυρας.

Το παλιό χωριό έχει μια παραδοσιακή αίσθηση σε αυτό, και περιβάλλεται από δάση.

Περπατώντας στους παλιούς δρόμους κάποιος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα ορεινό χωριό στην Ελλάδα, εκτός από το ότι η θάλασσα είναι κοντά.

Ο παράκτιος δρόμος περιέχει ξενοδοχεία τα οποία είναι κατάλληλα για τις καλύτερες και φθηνότερες διακοπές που μπορεί κανείς να φτάσει, εστιατόρια, καφετέριες και άλλα καταστήματα που προσφέρουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο πιο απαιτητικός επισκέπτης.

Οι Μπενίτσες περιστοιχίζονται από τα βουνά στη μία πλευρά και από τα ακουαμαρινά νερά του Ιονίου Πελάγους από την άλλη.

Προσθέστε σε αυτό το μοναδικό συνδυασμό της φύσης τη φυσική φιλοξενία των κατοίκων, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με διαφορετικούς πολιτισμούς, είναι αυτό που κάνει τους επισκέπτες να αγαπούν το χωριό.

Aqueduct in Benitsesat Aqueduct in Benitses

Ξεκινώντας από το χωριό υπάρχουν πολλά μονοπάτια στις πλαγιές του βουνού που μπορούν να διασχίσουν με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Αυτά τα μονοπάτια είναι κρυμμένα στην καταπράσινη βλάστηση και οδηγούν στα χωριά Γαστούρι, Σταύρος και Άγιοι Δέκα και μερικά μονοπάτια πηγαίνουν στις πηγές με το υδραγωγείο τους.

Με αυτά τα μονοπάτια υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες διάσπαρτες στις πλαγιές του βουνού, όπως η Αγία Παρασκευή, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Νικόλαος Βρυσιλιώτης, οι Τακασάρες, η Ευαγγελίστρια και άλλοι.
Η προσπάθεια να περπατήσετε μέχρι τον Σταυρό ή τους Αγίους Δέκα θα σας ανταμείψει με υπέροχη θέα στις Μπενίτσες.

Επισκεφθείτε το Μουσείο της Θάλασσας Κέρκυρας

Μια επίσκεψη στο μουσείο της θάλασσας είναι απαραίτητη.
Είναι ιδιοκτησία ενός πρώην δύτη και έχει μια τεράστια συλλογή κοχυλιών, απολιθωμάτων, σφουγγαριών, κοραλλιών και γεμισμένων μεγάλων ψαριών, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές του είδους αυτού στη Μεσόγειο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο +30 26610 72227

Επίσκεψη στο ανάκτορο του Αχίλλειου στην Κέρκυρα

3 χλμ. από τις Μπενίτσες στην αρχή του χωριού Γαστούρι είναι το ανάκτορο Αχίλλειον, ένα τριώροφο κτίριο που χτίστηκε το 1890 από την αυστριακή Ουγγρική αυτοκράτειρα Ελισάβετ, γνωστή και ως Σίσσυ.

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι ένας συνδυασμός δωρικού και ιωνικού στυλ, με πολλά αγάλματα αρχαίων θεών, φιλοσόφων και προσωπικοτήτων της κλασικής εποχής, αλλά πάνω απ ‘όλα κυριαρχείται από τα αγάλματα του μυθικού θεού Αχιλλέα, που του έδωσε το όνομά του .

Μετά το θάνατο της Ελισάβετ το παλάτι αγοράστηκε από τον Κάιζερ Γουίλχελμ της Γερμανίας που την χρησιμοποίησε ως καλοκαιρινή κατοικία.
Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Καθώς ο τουρισμός μεγάλωσε έγινε καζίνο, αλλά σήμερα είναι ένα μουσείο και ένας αγαπημένος εκδρομικός προορισμός για πολλούς επισκέπτες, ελπίζουμε ότι θα τους ενταχθείτε.

Οι αμμώδεις παραλίες της Δυτικής Ακτής

Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή έχετε δική σας, σας διευκολύνει να εξερευνήσετε τις τεράστιες αμμώδεις παραλίες της δυτικής και νότιας ακτής.

Καθημερινές κρουαζιέρες στην ηπειρωτική Ελλάδα

Ο Μούρτος (τα αρχαία Σύβοτα) είναι μια περιοχή αξεπέραστης ομορφιάς και παρθένες παραλίες με πολλά μικρά νησιά που περιέχουν πολλές παράξενες μεγάλες σπηλιές με εκατοντάδες άγρια ​​περιστέρια.

Τα σκάφη μπορούν να πάνε στις σπηλιές όπου το νερό είναι απίστευτα καθαρό, έτσι ώστε ο πυθμένας να μπορεί να δει παρά το βάθος που μπορεί να υπερβεί τα 20 μέτρα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορείτε να κολυμπήσετε ανάμεσα στα νησιά, να φανταστείτε πώς αισθάνεται να κολυμπήσετε μεταξύ 3-4 και πέντε μικρά νησιά.

Οι Παξοί και το γειτονικό νησί των Αντι-Παξών επίσης σας δίνουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε τους πλησιέστερους, αλλά πολύ διαφορετικούς, γείτονές μας.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στις Μπενίτσες δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα τέτοιο ταξίδι, μπορείτε να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας στο ξενοδοχείο σας αλλά και αν πάτε στο λιμάνι στις 9πμ, μπορείτε να συμμετάσχετε στο σκάφος μόνοι σας.

Επίσης στην είσοδο του λιμανιού, το απόγευμα υπάρχει εισιτήριο για κρουαζιέρες τόσο για το νότο του νησιού, για τους Παξούς όσο και για την ηπειρωτική ακτή της Πάργας καθώς και προς τα βόρεια και μερικές περιοχές της Αλβανίας.

Φεστιβάλ και εορτασμοί

15 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου είναι η εποχή για τις περισσότερες ειδικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αν έχετε τις διακοπές σας αυτή τη φορά του χρόνου, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μερικές από τις παραδόσεις και τα έθιμα της Κέρκυρας, που γίνονται όλο και πιο δυνατά κάθε χρόνο.

Μερικά από αυτά είναι: η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπτατάρη στις 22 Ιουνίου στις Μπενίτσες, μια γιορτή όταν οι άνθρωποι πηδούν πάνω από τις φωτιές.
Στη συνέχεια, στις 6 Αυγούστου είναι η γιορτή του Σωτήρα μας και γιορτάζεται στο διάσημο νησί του ποντικιού.

15 Αυγούστου είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου, μια μεγάλη γιορτή στο κοντινό χωριό Σταυρός.
Στις 23 Αυγούστου υπάρχουν φεστιβάλ στα γειτονικά χωριά Γαστούρι και Άγιοι Δέκα.
Υπάρχει Φεστιβάλ Σαρδέλας στις 10 Αυγούστου στις Μπενίτσες.

Αλλά η μεγαλύτερη γιορτή όλων είναι στις 16 και 17 Ιουλίου, το φεστιβάλ της Αγίας Μαρίνας στις Μπενίτσες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπενιτσών διοργανώνει, εποπτεύει και αναλαμβάνει την ευθύνη αυτού του γεγονότος.
Το Λαογραφικό συγκρότημα των Μπενιτσών παρουσιάζει χορούς της Κέρκυρας που φορούν παραδοσιακές φορεσιές, ο Σύλλογος Γυναικών στις Μπενίτσες προσφέρει παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και τοπικά προϊόντα, μια λαϊκή ορχήστρα παίζει μέχρι το πρωί και υπάρχουν δεκάδες πωλητές που πωλούν παιχνίδια, αναμνηστικά, πίνακες ζωγραφικής, και ούτω καθεξής.
Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει εορτασμός χωρίς να τρώτε και να πίνετε όλα τα είδη των πιάτων και ιδιαίτερα τα κεμπάπ και το αρνί στο σούβλα είναι διαθέσιμα σε άφθονο εφοδιασμό.

Τοπική κουζίνα και Κερκυραϊκή κουζίνα

Στις Μπενίτσες υπάρχουν εστιατόρια με μεγάλη ποικιλία, κάποια από τα οποία προσφέρουν παραδοσιακή ελληνική και κρητική κουζίνα, αλλά και κινέζικη κουζίνα, σχάρα με κρέας ή φρέσκο ψάρι, πίτσα και πολλά άλλα.
Τα 400 χρόνια της ενετικής κυριαρχίας επηρέασαν έντονα την Κερκυραϊκή κουζίνα, η οποία είναι μείγμα ελληνικών και ιταλικών με ιδιαίτερη έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά γενικότερα.

Οι διακοπές σας στις Μπενίτσες είναι μια ευκαιρία για σας να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο διάσημα τοπικά πιάτα όπως:

– Sofrito: είναι λεπτές λωρίδες μοσχαριού που λερώνονται ελαφρά σε ένα τηγάνι με μια λευκή σάλτσα σκόρδου, μαϊντανό, λευκό πιπέρι, λευκό κρασί, αλάτι και ξύδι. Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες.

– Pastitsada: είναι το πιο γνωστό κερκυραϊκό πιάτο, μαγειρεμένο βόειο κρέας με σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, η σάλτσα περιέχει ελαιόλαδο ντομάτα, κρεμμύδι, κανέλα, σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, συνοδεύεται πάντα από ζυμαρικά.
Η Παστιτσάδα στα χωριά γίνεται με σκωτσέλα, αλλά η Παστιτσάδα μπορεί να γίνει και με ψάρι.
Η Παστιτσάδα με σκωτσέλα είναι το τοπικό φαβορί.
Ο καθένας έχει τις δικές του μοναδικές παραλλαγές αυτής της συνταγής.

– Bianco: ψάρια και πατάτες μαγειρεμένες σε σάλτσα ψιλοκομμένου σκόρδου, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και μαύρο πιπέρι.

– Bourdeto: τα βρασμένα ψάρια, τα Scorpionfish είναι τα καλύτερα, αλλά άλλα ψάρια όπως το μπάσο μπορούν επίσης να εναχθούν.
Μαγειρεύονται με πιπέρι τσίλι, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και λεμόνι στο τέλος, στο παραδοσιακό Bourdeto δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σάλτσα ντομάτας.
Το Bourdeto είναι πολύ νόστιμο και με χταπόδι, είναι φτιαγμένο με περισσότερα κρεμμύδια και ψιλοκομμένες πατάτες.

– Tsigareli: Διάφορα άγρια λαχανικά και βότανα ψημένα με κρεμμύδι, σκόρδο και άφθονο πικάντικο κόκκινο πιπέρι ή ντομάτα.

Πριν πάτε στο σπίτι, πρέπει να θυμάστε να αγοράσετε το παραδοσιακό νουγκάτ που ονομάζεται Μαντολάτο και ζαχαρωμένα κουμκουάτς, μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ, αλλά και στα παραδοσιακά καταστήματα κέικ.

Μερικά εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε είναι:

Εστιατόριο LAOPETRA, στον κεντρικό δρόμο που βλέπει στο λιμάνι

Για καφέ, παγωτό ή ποτό

Υπάρχουν δεκάδες μπαρ και καφετέριες στις Μπενίτσες όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, παγωτό ή ένα ποτό.
Εκείνοι στο κέντρο του χωριού είναι επίσης δημοφιλείς τόποι συνάντησης για τον κάτοικο της περιοχής.

Κάνοντας στην παραλία

Εάν δεν θέλετε να κάνετε κάτι από τα παραπάνω, μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια από τις παρθένες παραλίες με γαλάζια σημαία, όπου θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Υπάρχουν θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, τζετ σκι, windsurfing, ποδήλατα και μηχανοκίνητα σκάφη.
Μπορούν να προσληφθούν σκάφη για ιστιοπλοΐα και υπάρχει μια ευκαιρία για κατάδυση λίγο πιο μακριά.

Στο λιμάνι των Μπενιτσών μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή να νοικιάσετε ένα σκάφος μέσω του ξενοδοχείου σας.
Στην παραλία δίπλα στο λιμάνι υπάρχει ναυαγοσώστης.
Εδώ βρίσκεται η παραλία στην περιοχή Μπενίτσες Κοντρακιά νωρίς το πρωί …

Image result for κοντράκια παραλια μπενίτσες

Νυχτερινή ζωή

Τον τελευταίο καιρό, η νυχτερινή ζωή έχει γίνει χαμηλό προφίλ, σε σύγκριση με τα περίφημα 80s είναι πολύ διαφορετικό και πιο ήσυχο, αλλά ακόμα ευχάριστο, με πολλά μικρά μπαρ και μερικές νυχτερινές κλαμπ που μπορεί να γίνει πολύ ζωντανός κατά περιόδους … αλλά το πρόβλημα είναι ότι το είδος των τουριστών επισκεφθείτε τις Μπενίτσες δεν μπορεί να διατηρήσει μια ζωντανή νυχτερινή ζωή.