Όμορφη τοποθεσία –  Τέλεια θάλασσα – Καθαρή & Προσεγμένη !

Όμορφη τοποθεσία – Τέλεια θάλασσα – Καθαρή & Προσεγμένη !

Η Θάλασσα στις Μπενίτσες

Η θάλασσα στις Μπενίτσες είναι εξαιρετικά καθαρή, η περιοχή είναι γεμάτη με τό θαλάσσιο φυτό Ποσειδωνία το οποίο μπορεί να μην αρέσει στους κολυμβητές λόγω του σκούρου χρώματος που δίνει στο βυθό, αλλά καθαρίζει τη θάλασσα φιλτράροντας τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και το διοξείδιο του άνθρακα παρέχοντας οξυγόνο.Παρέχει επίσης πολύτιμο καταφύγιο και τροφή στις γέννες των ψαριών και γενικά είναι υπεύθυνο τόσο για τα πολλά και κυρίως νόστιμα ψάρια, όσο και για την μεγάλη καθαρότητα της θάλασσας.

Τα λιβάδια της Ποσειδωνίας είναι πράσινα, όταν όμως τα φύλα της γεράσουν γίνονται σκούρα καφέ, αποκόπτονται από το φυτό και καταλήγουν με τα ρεύματα στην παραλία, γι αυτό οι παραλίες πρέπει να καθαρίζονται κάθε χρόνο πριν σαπίσουν τα νεκρά φύλα της Ποσειδωνίας.Δεν είναι φύκι όπως λανθασμένα νομίζουν αρκετοί, αλλά πολύτιμο θαλάσσιο φυτό που αναπτύσσεται, ανθίζει και πολλαπλασιάζεται όπως ακριβώς τα φυτά της ξηράς, ανήκει στα αγγειόσπερμα μονοκοτυλήδονα ανθοφόρα φυτά που δεν έχουν καμιά σχέση με τα φύκια, εχθροί του είναι οι μηχανότρατες, η ασύδοτη αλιεία που χρησιμοποιεί εργαλεία που σαρώνουν και καταστρέφουν το βυθό και πάνω απ`όλα η άγνοια που ζει και βασιλεύει στον τόπο μας.Η Ποσειδωνία είναι ένδειξη καθαρής θάλασσας και ισορροπημένου περιβάλλοντος αφού υπάρχει και ευδοκιμεί μόνο στις καθαρότερες περιοχές της Μεσογείου αλλά και της νοτιοδυτικής Αυστραλίας.

Παραλία στις Μπενίτσες

Η παραλία στις Μπενίτσες είναι μια μικρή παραλία με άμμο,χαλίκι,καθαρά νερά και βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο, διάσημο θέρετρο στην ανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι οργανωμένο και προσφέρει ποικιλία θαλάσσιων σπορ. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην παραλία των Μπενιτσών είναι το θαλάσσιο στρώμα του, όπου υπάρχει το αφθονία των υδρόβιων φυτών Posidonia. Αυτό το φυτό έχει την ιδιότητα να φιλτράρει το νερό από επιβλαβείς ουσίες. Είναι απόδειξη της καθαρότητας της θάλασσας και του ισορροπημένου περιβάλλοντος και αναπτύσσεται μόνο στα καθαρότερα νερά της Μεσογείου.

Ήταν στην παραλία των Μπενιτσών ότι ο διάσημος Κάϊζερ, ο Γερμανός αυτοκράτορας Βίλχελμ Β ‘πήγαινε για μπάνιο. Για να πάει κατευθείαν στη θάλασσα, είχε μια γέφυρα χτισμένη ξεκινώντας από το παλάτι Αχίλλιν, τη διάσημη Kaiser Bridge που θα βρείτε στο δρόμο λίγο πριν μπείτε στον οικισμό. Ο κεντρικός δρόμος βρίσκεται πάνω από την παραλία των Μπενιτσών, όπου θα βρείτε πολλά σούπερ μάρκετ, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια. Κοντά στην παραλία υπάρχει ένα μικρό λιμάνι όπου αγκυροβολούν πολλά τουριστικά και αλιευτικά σκάφη.