Benitses Corfu

Benitses Corfu

Μπενίτσες: Ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο διακοπών

 

Το χωριό Μπενίτσες είναι ένα από τα αρχικά τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα, ένα πολύ παλιό χωριό, περήφανο για τις παραδόσεις του. Ίσως ένα από τα πιο διάσημα παραθαλάσσια χωριά της χώρας λόγω της περίεργης και ισχυρής έλξης που ασκείται σχεδόν σε κάθε επισκέπτη στην Κέρκυρα που είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λέξεις. Μπορεί να είναι η πλούσια βλάστηση στα γύρω βουνά, η διαβόητη νυχτερινή ζωή του πρόσφατου παρελθόντος, η όμορφη ιστορία του τόπου ή οι διάσημοι πρώτοι φιλοξενούμενοι και κάτοικοι της δεκαετίας του ’50. κανένας δεν μπορεί να πει. Ο Βενίτσης είναι ένας ειδυλλιακός τόπος με μεγάλο παρελθόν και μέλλον, που κάθε επισκέπτης στην Κέρκυρα θέλει να ανακαλύψει και να μοιραστεί με τους φίλους του.

Μπενίτσες τουριστικός προορισμός στην Κέρκυρα

Οι Μπενίτσες είναι το πρώτο τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας.
Από εδώ ξεκίνησε ο τουρισμός στο νησί, Συνδυάζει βουνό και θάλασσα.
Είναι κτισμένη στους πρόποδες ενός λόφου, με πυκνή βλάστηση και ενδείκνυται για πεζοπορία για τους λάτρεις της φύσης.
Οι Μπενίτσες όμως προσφέρονται και για οικογενειακού τύπου διακοπές αφού δύσκολα θα βρείτε στην Κέρκυρα άλλο χωριό με τόσο μεγάλη πλατεία και παιδική χαρά ενώ οι παραλίες του χωριού έχουν χαλικάκι και εύκολη πρόσβαση για κολύμπι.
Εκτός από τα θαλάσσια σπορ μπορείτε να κάνετε διάφορες κρουαζιέρες. Από το λιμάνι (τουριστικό καταφύγιο ) της ξεκινούν μικρά καραβάκια που εκτελούν ολοήμερες κρουαζιέρες στα γύρω νησιά και σε διάφορες παραλίες της Κέρκυρας.
Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε τα ρωμαϊκά λουτρά της και τις πηγές του υδραγωγείου. Σε απόσταση 2 χλμ. βρίσκεται το φημισμένο «Αχίλλειο» το ανάκτορο που έχτισε η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ), με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τους περίφημους κήπους του…

Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Θαλάσσης που περιλαμβάνει μια ιδιωτική συλλογή από κοράλλια μέχρι καρχαρίες και άλλα θαλάσσια είδη, μοναδική στην Ελλάδα.

Οι Μπενίτσες και η τοποθεσία

Οι Μπενίτσες είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Βρίσκονται στην ανατολική ακτή και σε απόσταση μόλις 12 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Κέρκυρας, από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στο νησί με φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους εξοικειωμένους με όλες τις ξένες πολιτιστικές κουλτούρες.

Είναι ένα παλιό παραδοσιακό χωριό που ασκούσε και εξακολουθεί να ασκεί μια περίεργη έλξη στους επισκέπτες, ίσως λόγω της θέσης του ανάμεσα στα καταπράσινα βουνά και τη θάλασσα, ίσως λόγω της έντονης προτίμησης που έδειχναν σε αυτό διάσημοι επισκέπτες του παρελθόντος, της έντονης νυχτερινής ζωής των περασμένων δεκαετιών, της ιστορίας του εδώ και εκατοντάδες χρόνια αλλά και της αναλλοίωτης φυσιογνωμίας του τοπίου…..

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας με εξαιρετικές τουριστικές υποδομές όπως ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια με φαγητό για κάθε γούστο από παραδοσιακή Ελληνική μέχρι Κινέζικη κουζίνα, νυχτερινή ζωή με δεκάδες μπαράκια και nightclubs και κυρίως το Καταφύγιο τουριστικών σκαφών (Μαρίνα), με μεγάλες δυνατότητες ενλιμενισμού πολλών δεκάδων τουριστικών πλοίων και ακόμη περισσότερων μικρών σκαφών αναψυχής.

Στην περιοχή επίσης βρίσκονται γιατροί, φαρμακεία, ταξιδιοτικοί οδηγοί και θαλάσια sports.

Τι προσφέρουν οι Μπενίτσες σήμερα;

Για τον μελλοντικό επισκέπτη είναι χρήσιμο να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα ότι οι Μπενίτσες του 2016 δεν έχουν τίποτα κοινό με το ζωντανό τουριστικό κέντρο της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες βελτιώσεις στην υποδομή, ιδιαίτερα σε καταλύματα όπως ξενοδοχεία, διαμερίσματα και δωμάτια, καθώς και στα καταστήματα, στους δρόμους και στις παραλίες. Οι Βενίτσες είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς.

Επίσης, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα για τα εστιατόρια ποιότητας και γεύσης τους στο νησί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Μπενίτσες είναι πλέον ένας γαστρονομικός παράδεισος!

Το χωριό έχει πλέον ενισχύσει το παραδοσιακό του χρώμα, υπάρχουν πολλά παραδοσιακά έθιμα και πολιτιστικά γεγονότα όλο το καλοκαίρι, εστιάζει στην ασφάλεια και την υποδομή προσφέροντας θάλασσα και ήλιο σε γαλάζιες παραλίες και πράσινα βουνά. Κάθε ξενοδοχείο ή ομάδα δωματίων μικρών ή μεγάλων παρέχει δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο internet σε όλους τους πελάτες.

Το χωριό Μπενίτσες είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες, μικρά και μεγάλα ζευγάρια και όσους αναζητούν να χαλαρώσουν στον ήλιο ενώ απολαμβάνουν καλή φιλοξενία και επιθυμούν να ασχοληθούν με τους φιλικούς και φιλόξενους ντόπιους.

Πολλά αξιοθέατα

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στην ευρύτερη περιοχή των Μπενιτσών. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το παλάτι Αχίλλειο, τρία χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου του χωριού, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο μουσείο Shell, το Μουσείο Θάλασσας για τους άλλους, του ξενοδοχείου Ποταμάκι.

Θαυμάστε τον μεγάλο βράχο με τη λεία βάση που ονομάζεται Laopetra (βράχος των ανθρώπων) στη θάλασσα στη βόρεια είσοδο του χωριού και φυσικά τα ερείπια των θερμών ρωμαϊκών λουτρών στο κέντρο των Μπενιτσών.

Μπορείτε να περπατήσετε μέσα στην απέραντη μαρίνα γιοτ ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πληθώρα μικρών ορεινών μονοπατιών μέσα από την πλούσια βλάστηση ανάμεσα σε παλιές εγκαταλελειμμένες εκκλησίες και άλλα κτίρια που μπορεί να σας οδηγήσουν στα ορεινά χωριά Σταύρος και Άγιοι Δέκα.
Τέλος απολαύστε την εξαιρετική ομορφιά του παλιού παραδοσιακού χωριού με τους φιλικούς κατοίκους.